Office Manager (tijdelijk)

Part time (24-32 uur) 

Jouw taken

Aansturen schoonmaakdienst
Aanspreekpunt voor gebouwenbeheerder
Voorraadbeheer (o.a. kantoorartikelen, laptops, boodschappen)
Gastvrouw (telefoon aannemen, gasten ontvangen)
Organiseren evenementen 
Uitgaande facturen versturen naar klanten
Urenstaten van medewerkers controleren
Inkomende facturen betalen
Opstellen, beheren en bewaken van contracten (leveranciers, klanten, personeel)
Beheren van administratieve taken en procedures, inkomende correspondentie verwerken, creëren van archiefsystemen, voorraadbeheer
Assisteren van stafmedewerkers in administratieve taken
Assisteren van directie in administratieve taken
Agendabeheer directie
Salarisadministratie (Uitbetalen van salaris en controleren/uitvoeren van salarismutaties in overleg met HR)

Wat kan je van ons verwachten?

Een 24-32 urige werkweek
Een ruim opleidingsbudget voor training/cursussen 
Reiskostenvergoeding
Een laptop en telefoon 
20 vakantiedagen op basis van 32 uur  
Goed salaris
Informele bedrijfscultuur
Pensioenregeling

Jouw uitdaging

Het betreft een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op verlenging wegens groei van ons bedrijf.

Als Office Manager ben je verantwoordelijk voor het controleren en aanjagen van het administratieve proces binnen HybrIT.  Je bent een organisatorisch talent en daarmee ontzorg je de teams op administratief- en financieel gebied. Je zorgt er voor dat facturatie op rolletjes loopt, je begrijpt hoe een winst en verliesrekening in elkaar zit zodat je de boekhouder kunt helpen om iedere maand de cijfers snel en accuraat op orde te hebben. 

Je beheert documenten en contracten met leveranciers en zorgt dat die contracten up-to-date blijven. Je bent facilitair verantwoordelijk, zorgt voor inkopen, onderhoud de contacten met leveranciers en zorgt ervoor dat het kantoor representatief is en alles naar behoren functioneert. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt, zowel telefonisch als digitaal. 

Dit zijn wij!

HybrIT is opgericht in 2016 door developers voor developers. De oprichters en directie van HybrIT; Stephan en Thomas zijn developers. En hoe groot wij ook gaan worden: zij zullen te allen tijde zelf mee blijven bouwen. HybrIT is verre van een standaard consultancybureau.

De core business van HybrIT bestaat uit Consultantcy/Detachering en Product Development. Het staff team bestaat nu uit vier collega’s, die allen een eigen verantwoordingsgebied hebben: HR, Office & Marketing. HybrIT is een platte en (nog) kleine organisatie, waarbij we het belangrijk vinden dat je verder kijkt dan alleen je eigen verantwoordingsgebied.

Wij van HybrIT zien onszelf als mede-ondernemers en samen bouwen wij aan een bedrijf waarin zowel professionele als persoonlijke groei centraal staat. Wij investeren volop in kennis en vaardigheden over de nieuwste technieken en bewezen architectuur. Onze passie is software development en onze missie is om de maximale potentie van ons team te ontdekken én te benutten.

Kortom, wij gaan voor innovatie en succes. Voor onszelf en onze klanten. Projecten waarin wij onze kwaliteiten waarmaken, is waar wij iedere dag met plezier voor opstaan!

Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer informatie?

Of neem contact met ons op via: 030-3071363 of recruitment@hybrit.org

Sluit Menu