MIND MOBILITY APP

Dé tool die inzicht geeft in onderhoud, verbruik en rijgedrag via realtime dashboards: veilig, goedkoper en duurzaam rijden. Voor particulieren én bedrijven.

DE OPDRACHT

Voor Volkswagen, Audi en Seat auto’s die in Nederland verkocht worden (en later heel Europa) een mobility app en portals beschikbaar stellen aan bestuurders, wagenparkbeheerders en fleet owners. Om de gewenste data te kunnen ontsluiten, is ons gevraagd om een API integratielaag te bouwen en te koppelen aan RDW, Park Mobile, autogarages en leasemaatschappijen. In totaal gaat het om 5 apps en portals waarvan 1 white label, met de mogelijkheid om deze in de toekomst uit te breiden met nieuwe functionaliteiten.
Randvoorwaarden: Eén techniek en één framework die gebruikt kan worden voor alle apps (IOS en Android) en portals ten behoeve van eenvoud in beheerprocessen. Daarnaast zoveel mogelijk van de bestaande code en databases hergebruiken. Als werkwijze Agile hanteren, dicht tegen scrum aan, passend bij de situatie van de klant.

HET RESULTAAT

Met de uitrol van dit project heeft de klant zijn service aan bestaande klanten vergroot én kansen gecreëerd voor new business. Het resultaat is een compleet nieuwe én innovatieve dienstverlening aan meerdere doelgroepen. Omdat deze dienst straks uitgerold wordt in heel Europa, kan de impact op de autobranche groot zijn. Technisch hebben we alle koppelingen in één API integratielaag ontsloten en op een functionele manier naar buiten getoond. Het IT team bij de klant is klaar om het beheer over te nemen.

TECHNISCHE UITDAGING

Het gebruikersgemak van de apps en portals is een belangrijk uitgangspunt geweest. Door de koppelingen met verschillende partijen, kregen we te maken met ‘meerdere inlogs’. Daar hebben we een oplossing voor gevonden door sleutels mee te geven bij het uploaden van data uit de verschillende bronnen. We hebben gekozen voor de allernieuwste frameworks zodat het mogelijk was om de apps en portals (IOS en Android) in dezelfde structuur te bouwen. Daarnaast was het behoud van het design zonder verlies van functionaliteit soms een uitdaging. Dit hebben we ondervangen door goed door te blijven vragen naar de vraag achter de vraag.

DEVELOPER AAN HET WOORD

Martijn van der Vorst: “Al met al een omvangrijk project waarin ik zowel technisch als organisatorisch veel geleerd heb. Ik heb de mogelijkheden van nieuwe techniek ontdekt en geleerd dat deze heel handig is om snel te kunnen prototypen en een werkende applicatie neer te zetten. De gekozen frameworks blijken uitermate geschikt te zijn als de ‘applicatielogica’ in de cloud zit. In het project heb de rol van scrummaster gehad, waarin ik heb geleerd hoe je transparant technische vraagstukken kunt presenteren. Ik heb daarnaast verschillende tooling getest en ingezet voor de inrichting van de DevOPS beheerafdeling. Zowel voor continuous integration, repository (builds en dependencies) als voor scrum (userstories, planbord). We hebben gekozen voor softwarepakketten die goed met elkaar samenwerken en deze aan elkaar gekoppeld. Een interessant project waarin ik, samen met ons team veel waarde heb kunnen creëren voor de klant!”

Sluit Menu