B2B TIRE SYSTEM

Continental’s bestellingen, voorraadbeheer en aansluiten van nieuwe klanten in Benelux sterk vereenvoudigt door API architectuur

DE OPDRACHT

Meer dan 600 bedrijven in de Nederland, België en Luxemburg verkopen Continental banden via garages en webshops. Deze verkooppunten hebben actuele informatie nodig over inkoopprijzen en voorraad om bestellingen te kunnen plaatsen. Het aansluiten van nieuwe klanten werd handmatig gecodeerd door de afdeling IT. De wens was om klanten op een eenvoudige manier door de afdeling Sales te laten aansluiten. Dit systeem moest documenten, e-mails en bestellingen automatisch kunnen verwerken. Daarbij werken de klanten van Continental met verschillende applicaties, waardoor er meerdere koppelingen gerealiseerd moesten worden. Randvoorwaarden: zo min mogelijk belasting op de systemen (processorcapaciteit), maar toch zoveel mogelijk klanten tegelijk kunnen servicen. Geen business logica in de koppeling zelf, maar configureerbaar door de business. 

HET RESULTAAT

Het aansluiten van een nieuwe klant kost nog maar 2 minuten en kan gedaan worden door de afdeling Sales. Het project heeft een fikse besparing op IT kosten opgeleverd doordat niet meer iedere nieuwe aansluiting en benodigde koppelingen hardcore geprogrammeerd worden. Nieuwe klanten met nieuwe applicaties kunnen direct door Sales en met hetzelfde gemak worden aangesloten. Het telefoon- en e-mailverkeer over inkoopprijzen en voorraden is drastisch verminderd. Daarnaast hebben bestaande klanten niks gevoeld van deze transitie.

TECHNISCHE UITDAGING

Het kwam aan op slim programmeren: met zo min mogelijk rekenkracht zoveel mogelijk doen. HybrIT heeft de netwerkarchitectuur, alle cloud diensten geregeld en Continental begeleid bij de implementatie. De business meekrijgen in deze nieuwe ontwikkeling vanwege de impact op bestaande procedures en werkzaamheden had wel wat voeten in de aarde. We hebben de business kunnen helpen bij de onderbouwing waarom deze ontwikkeling voor de hele organisatie goed was.

DEVELOPER AAN HET WOORD

Thomas Heuring: “De complexiteit van het systeemlandschap vereiste dat ik nieuwe manieren moest bedenken om data te ontsluiten, en het koppelen met oudere systemen en bijbehorende limieten. Een interessante uitdaging voor een software architect met de nodige development ervaring.” Sanne Mulder: “Ik vind het heel tof dat we in relatief korte tijd zo’n complexe oplossing neer hebben kunnen zetten. Ik heb tijdens dit project extreem veel geleerd! Toen ik bij de opdracht betrokken werd, had Thomas het ontwerp al klaarliggen. Tijdens de loop van het project zijn daar wel nieuwe dingen aan toegevoegd of veranderd maar de basis was goed en ik vond het prettig dat we daar altijd op konden terugvallen. Ik vond het leuk om te zien dat zowel de business als de afdeling IT naarmate het project vorderde ook steeds enthousiaster werd en de voordelen van deze oplossing begon in te zien.”

Sluit Menu